Nieuwe website, meer klanten

Een nieuwe website, dus meer klanten!

Regelmatig spreek ik ambitieuze MKB-ondernemers en vaak geven ze bij mij aan dat ze een nieuwe website nodig hebben of er zelfs al mee bezig zijn. Goed initiatief! Maar vaak volgt dan onderstaande dialoog:

Ik: Waarom heb je dan een nieuwe website nodig?

Ondernemer: Simpel, ik wil meer klanten!

Ik: Dus als jij een nieuwe website hebt, dan ga je nieuwe klanten krijgen?

Ondernemer: Ja

Ik: Denk je dat zoiets vanzelf gaat?

Ondernemer: Ja, want als iemand dan op Google gaat zoeken dan kunnen ze mij vinden.

Ik: Was het maar zo simpel!

Een nieuwe website lanceren gaat je geen nieuwe klanten opleveren!

Je zult toch echt goed moeten nadenken over hoe je bezoekers naar je website gaat trekken en hoe je ervoor gaat zorgen dat je website voor Google (en dus de klanten van Google, jouw mogelijke bezoekers) interessant gaat worden.

SEO/SEO/Content marketing/Social Media/Video etc.. allemaal middelen die je kunt inzetten om je website interessant te maken voor Google. Hoe interessanter hoe groter dan kans op een betere ranking.

Zelf ben ik al zes maanden bezig om mij rankings te verbeteren en ik merk na zes maanden pas dat de eerste Google-bezoekers mijn website weten te vinden (zie onderstaande afbeelding).